BMW motor

De BMW motor is een innoverende klassieker onder de motoren. Ooit begonnen als vliegtuigbouwer en zich later in de geschiedenis gericht op het bouwen van motoren. Een icoon was geboren. Wat was het geheim van de BMW motor en wat maakt de hedendaagse modellen zo uniek? 

De BMW boxermotor

Kenmerkend voor BMW zijn de boxermotoren. Een boxermotor bestond al langer, maar door hem anders te plaatsen vond BMW de boxermotor opnieuw uit. Er werd gezorgd voor een betere luchtkoeling, waardoor de motoren beter functioneerden en langer meegingen. Deze revolutionaire vinding wordt hedendaags nog steeds toegepast op BMW motoren. Bij de BMW boxermotor is het motorblok minder hoog, waardoor het zwaartepunt van het voertuig lager is. Dit zorgt voor de stevige wegligging en strakke prestaties.

BMW motor modellen

De BMW motor is zich in al die jaren altijd blijven ontwikkelen. Steeds op zoek naar innovatie en verbetering om altijd de beste motoren te kunnen leveren. Zo is de boxermotor een flinke modernisering ondergaan en zijn er inmiddels vele BMW motor modellen uitgebracht. De huidige collectie kent een grote variatie van touring motoren tot sportieve superbikes.

  • BMW Sport motor: Deze serie bestaat uit drie modellen die door hun nauwkeurige prestaties geschikt zijn voor rijders die graag de grenzen opzoeken. De iconische superbike BMW S1000 RR wordt standaard geleverd met Dynamic Traction Control (DTS). Ook is er de BMW R 1200 RS, die meer geschikt is voor de langere sportieve ritten en de BMW HP4 race.
  • BMW Tour motor: In deze serie vind je motoren voor lange, comfortabele afstanden. Het zijn echte reismotoren. De BMW Tour motorserie beschikt over zes modellen die onderling verschillen qua afmeting en uiterlijk. De BMW K 1600 GTL is zeer geschikt voor een ontspannen rit en heeft net als de BMW K 1600 GT, BMW K 1600 Bagger en de BMW K 1600 Grand America een 6-cilinder lijnmotor. Verder is er nog de BMW F 800 GT, die dankzij zijn pittige 2-cilinder lijnmotor een vermogen van 90 pk bereikt. Tot slot is er nog de BMW R 1200 RT die perfect is ontworpen voor het genieten van uitzichten tijdens uw rit.
  • BMW Roadster motor: Deze eyecatchers zijn voor de motorrijders die van uitdaging houden. De serie bestaat uit vier modellen, namelijk de BMW R 1200 R, BMW S 1000 R, BMW F 800 R en de BMW G 310 R. De roadster motoren van BMW hebben een ruige uitstraling en veel pk's.
  • BMW Heritage motor: Deze klassieke motoren zijn bedoeld voor de vrije vogels onder ons die van het vintage motor gevoel houden. Deze serie is werkelijk een lust voor ieder oog en bestaat uit maar liefst vijf modellen met uiteenlopende karakters. De BMW R nine T, BMW R nine T Scrambler, BMW R nine T Racer, BMW R nine T Pure en de BMW R nine T Urban G/S zijn allemaal luchtgekoeld.
  • BMW Adventure motor: Deze serie bestaande uit acht modellen is voor de avonturiers die niet bang zijn voor de elementen van de natuur. De BMW F 750 GS, BMW F 850 GS, BMW G 310 GS, BMW F 700 GS, BMW F 800 GS Adventure, BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure en de BMW S 1000 XR zijn geschikt voor ieder terrein.
  • BMW Urban Mobility: Deze serie is speciaal ontwikkeld om u wendbaar te maken in de drukke stad. Met deze vier modellen ontwijkt u de stress van drukte in het verkeer na een dag werken. De BMW C 400 X, BMW C 650 Sport en de BMW 650 GT laten u genieten van het alledaagse stadsleven. De BMW C Evolution gaat zelfs nog een stapje verder en heeft een volledig elektrische motor.

Bekijk alle BMW motor modellen bij MR Motoren en ervaar de verschillen tijdens een proefrit.