Motorwinkel voor kopen tot onderhoud

Een motorwinkel kan u helpen met het juiste advies bij de aanschaf van uw motor, maar ook met het onderhoud wat er daarna bij komt kijken. Of u nu voor nieuw of occasion gaat, de levensduur van uw motor valt of staat bij de kwaliteit van het onderhoud aan uw motorfiets. Kies daarom voor een motorwinkel met opgeleid personeel die zich specialiseren in motoren.

Motorwinkel voor nieuw en occasion

Wanneer u een nieuwe motor gaat kopen zal u al snel terecht komen bij een motorwinkel. Maar ook wanneer u zoekt naar een motoroccasion doet u er verstandig aan om naar een motorwinkel te gaan. Als u een motorfiets bij een motorwinkel koopt kan deze ook meteen onderhouden worden door daarvoor opgeleide mensen die uw motor al kennen. Het maakt niet uit of u een nieuwe motor of een motoroccasion wilt aanschaffen. Het onderhoud van uw motorfiets is van essentieel belang voor de levensduur van uw motor. Bij MR motoren vindt u een ruim aanbod motoren te koop, van nieuwe motoren tot occasions, die wij na aankoop ook voor u kunnen onderhouden.

Zelf knutselen of naar de monteur?

Op zaterdagmiddag uw eigen motor poetsen kan heerlijk ontspannend zijn. De echte motorfreaks kennen dat gevoel. Even de olie verversen of iets aandraaien, vanaf wanneer gaat u eigenlijk naar een monteur? Monteurs zijn de mensen die echt van hun hobby een beroep hebben gemaakt. Zij hebben dezelfde liefde en passie voor motoren als u. Zij rijden motoren en werken dagelijks met de materialen. U kunt zich misschien voorstellen hoeveel kennis al die ervaring met zich meebrengt. Soms lijkt een klusje heel klein, maar onderschat u de complexiteit van uw motorfiets niet. De monteurs bij MR motoren hebben een intensief opleidingsprogramma doorstaan, waardoor zij kennis hebben van klassieke mechanica tot elektronische diagnosetechnologie. Ook volgen zij regelmatig bijscholing, waardoor zij constant op de hoogte zijn van de nieuwste technieken.

Motor onderhoud per seizoen

Iedere motorrijder is anders. Sommigen rijden het hele jaar door, sommigen vooral in de droge seizoenen. We zetten voor u op een rijtje waar u per seizoen rekening mee moet houden.

  • Lente: Dit is natuurlijk de start van een nieuw motorseizoen. In deze periode komen alle motoren en motorliefhebbers weer uit hun schuur. Uw motor heeft misschien een tijdje stilgestaan. Zorg daarom dat uw motor voor de lente echt begint weer helemaal goed gecheckt is. Laat de monteur alles nakijken zodat u weer optimaal van het motorseizoen kunt genieten.
  • Zomer: U heeft er inmiddels al wat mooie motorritten opzitten. Controleer regelmatig de banden, verlichting en de vloeistoffen van uw motor. De bandenspanning is het beste te meten op koude banden, dus voordat u aan een rit begint.
  • Herfst: In Nederland ook wel bekend als het regenseizoen. Sommige motorrijders houden ervan, anderen juist niet. Wanneer u gaat motorrijden in de regen is het extra belangrijk dat de banden van uw motor het juiste profiel hebben. Vraag eventueel om advies bij een deskundige monteur. Controleer ook altijd uw verlichting voor u vertrekt, bij schemerig Nederlands weer kan zichtbaarheid van levensbelang zijn.
  • Winter: Wanneer u geen gebruik maakt van uw motor in de koude wintermaanden is het belangrijk nog wat onderhoud te laten uitvoeren voor deze in de winterstalling verdwijnt. Zo moet bijvoorbeeld de olie en het oliefilter vervangen worden. Verder is het verstandig om weer een algemene controle te laten uitvoeren voor de motor naar de winterstalling gaat.
motor onderhoud service

Van oliepijl tot accuservice

Naast verkoop en onderhoud van motoren biedt MR motoren een aantal gespecialiseerde services voor uw motorfiets. Zo hebben wij een accuservice voor wanneer uw motor een tijdje heeft stilgestaan bijvoorbeeld. Wij kunnen de accu nauwkeurig controleren en vervangen wanneer dat nodig is. Wij maken uitsluitend gebruik van echte BMW Motorrad onderdelen om u altijd de hoogste kwaliteit te kunnen bieden. Van het kleinste detail tot de grootste klus. Dit geldt ook voor onze remservice om u een veilige motorrit te bezorgen. Maar ook bij onze luchtfilterservice die natuurlijk nodig is om zo optimaal mogelijk van het vermogen van uw motor te kunnen genieten. Maak een afspraak in onze werkplaats voor het onderhoud van uw motor.