Welke motor past bij mij?

Met een motor kiest u voor de ultieme rijervaring. Het accelereren, de stopsnelheid waarmee u over het asfalt vliegt, het remmen en het bochtenwerk. Alle handelingen bij het motorrijden zijn een ware belevenis. Toch zijn er ook binnen het motorrijden diverse stijlen van motorrijden en daarbij behorende verschillende type motoren. Staat u op het punt om een motor te kiezen? Wij geven u richting bij uw keuze.

Soorten motoren

Waar de een graag offroad door bossen rijdt gaat de ander het liefst met topsnelheden over het circuit. BMW Motorrad heeft voor elk type motorrijder de perfecte bijbehorende motor. Wanneer u weet wat uw doelen zijn met het motorrijden bent u al halverwege. Doorgaans vindt u de volgende soorten motoren;
 • Sport- en racemotoren: Dit zijn de sportievere motorfietsen gericht op prestaties als accelereren, snel bochtenwerk en topsnelheden.
 • Tourmotoren: Dit zijn motoren ontwikkeld voor lange ritten waarbij u soms uren op de motor zit. Comfortabel over het asfalt glijden kenmerkt dit type motor.
 • Roadster motoren: Roadsters zijn open motoren zonder windbescherming die u kunt zien als de klassieke motoren gemaakt voor in het verkeer.
 • Heritage motoren: Klassieke tourmotoren die zich kenmerken door het rijden in de Amerikaanse landschappen.
 • Adventure motoren: Motoren die speciaal zijn gemaakt voor het offroad rijden door de natuur. Denk bijvoorbeeld aan rotsachtig landschap, bossen of woestijnen.
 • Urban motoren: De Urban motoren zijn een soort motorscooters speciaal gemaakt voor het rijden in de steden. Ze zijn kleiner en goed te manoeuvreren.
Zoals u ziet kunt u bij het kiezen van het type motor verschillende kanten op. Nadat u weet welk type motor het beste bij u past, kunt u gaan kijken welke motor u wilt gaan kopen.

Waar u op moet letten bij het kopen van een motor

Het type motor is de eerst en wellicht wel de belangrijkste stap die u maakt bij het kiezen van een motor. Maar er zijn nog meer punten waar u op moet letten bij het kiezen van een motor. Wij hebben een aantal punten op een rij gezet die wij vaak tegenkomen bij het adviseren van onze klanten. We gaan er uiteraard al van uit dat u al op elke motor mag rijden en het daarvoor benodigde rijbewijs in bezit hebt.
 • Als eerst is het goed om als eerst een maximale prijs voor uw motor te bepalen.
 • Wilt u een gebruikte of nieuwe motor kopen?
 • Hoe krachtig moet uw motor zijn?
 • Wilt u een automaat of zelf schakelen?
 • Wilt u een beginners motor of een geschikte eerste motor?
 • Is de motor en zijn zithoogte geschikt voor lange mensen of juist korte mensen?
Dit zijn veelgestelde vragen bij het maken van een motorkeuze, uiteindelijk is de situatie voor elke persoon anders en is er geen beste keuze motor. Het beste is om u persoonlijk te laten adviseren.

De beste motor voor u

Om de perfecte motor voor u te vinden kunt u het best langs een showroom gaan. In onze showroom in Barendrecht vindt u tientallen motoren en wordt u op professionele wijze geadviseerd en begeleidt bij de keuze van uw nieuwe motor. Kom gerust eens langs in onze showroom.